Achtergrond rood
Keidagen markt sfeer
Bennie Sieverink Lid in de Orde van Oranje Nassau
Nieuws

Bennie Sieverink Lid in de Orde van Oranje-Nassau

LOCHEM – Bennie Sieverink mag zich sinds dinsdagavond Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Locoburgemeester Ria Leliveld kwam de blijde boodschap en de bijbehorende versierselen brengen tijdens de algemene ledenvergadering van de Stichting Keidagen Events. Veel Lochemers kennen hem vooral als ‘de slager van de Markt’, maar daarnaast was hij jarenlang actief voor de Keidagen en andere verenigingen en instanties.

Medebestuurders prijzen Bennie Sieverink voor de toewijding waarmee hij nieuwe ontwikkelingen durfde op te pakken en uitdagingen durfde aan te gaan. Bij de Stichting Keidagen Events, en daarvoor Stichting Lochem Promotion, is hij met afstand de langst zittende bestuurder. Sinds jaar en dag leidt hij de kermis in goede banen, maar hij dacht ook volop mee met allerlei andere voorkomende zaken.

Mede door zijn enorme inzet konden de Keidagen uitgroeien tot wat ze nu zijn. ‘Het evenement is niet weg te denken uit de Lochemse samenleving en zet de gemeente Lochem flink op de kaart’, aldus de locoburgemeester. Als binnenstadondernemer was hij ook 40 jaar betrokken bij de Lochemse Ondernemers Vereniging (LOV). Door zijn goede contacten bij onder meer de gemeente en Keidagen kon hij vaak het voortouw nemen.

Lange tijd was Bennie Sieverink secretaris van de coöperatieve vereniging Gouden Slagers
Kombinatie (GSK). Dit is de inkoopvereniging voor het zelfstandig slagersbedrijf in Nederland. De vereniging maakte in die tijd een flinke groei door. Bennie Sieverink was een verbindende factor tussen het bestuur en de leden. Zo leverde hij een substantiële bijdrage aan het in stand houden van het zelfstandig slagersbedrijf in Nederland.

Muzikaal actief was de decorandus ook. Hij was trouw lid  en vrijwilliger van muziekkapel De Schaddenstekker uit Ruurlo. Bennie was de man met de grote trom, dus belangrijk voor het ritme van de band. Na afloop van een optreden zorgde hij steevast voor de catering of een lekkernij. Als het geheugen van uw verslaggever hem niet in de steek laat, waren Bennie en De Schaddenstekkers ook de mede-grondleggers van het inmiddels befaamde frühschoppen, waarmee de Keidagen op zondag worden afgesloten.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert Bennie Sieverink als ‘iemand die zich geruime tijd voor de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’. Deze verdiensten zijn, gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van de activiteiten, reden om hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Abonneer op onze nieuwsbrief
* Verplichte velden
/( mm / dd )

Intuit Mailchimp

De Keidagen bedankt onze sponsoren!

©Copyright 2024 - Stichting Keidagen Events Lochem   |   Fotografie door Jorpics.com   |   Website door SYGIT x Knapper Design